Mancare De Praz Cu Zucchini Si Masline Negre - Reteta De Post
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dincolo de aceste beneficii, mie imi place prazul pentru gustul sau, asemanator cu al cepei, dar mult mai delicat.
Pentru aceasta zi frumoasa cu soare, am pregatit o mancare de praz cu zucchini si masline negre, o reteta de post ce se "asorteaza" perfect cu cateva gogonele murate.
Ingrediente:
- 3 fire de praz;
- 1 zuchinni;
- 300 grame masline;
- 4 rosii taiate cubulete;
- sare, ulei;
Pentru inceput am taiat rondele prazul (acesta poate fi taiat si in bucati de 3-4 cm) si l-am pus la calit in 3 linguri de ulei. Cand acesta a devenit cristalin am adaugat zucchini taiat cubulete si am mai lasat aproximativ 3 minute.
In timp ce prazul si zuchinni se calesc pe foc, taie rosiile cubulete si apoi adauga-le in oala. Amesteca si lasa pe foc pentru ca rosiile sa-si lase zeama si sa se formeze un sos de culoare rosie. Aproximativ 15-20 de minute este nevoie pentru ca rosiile sa patrunda complet in compozitie. Adauga sare dupa gust. Inainte cu 5 minute de a inchide focul adauga maslinele.
Maslinele alese nu trebuie sa fie foarte sarate. Poti alege masline negre fara sambure pentru aceasta mancare.
Stinge focul si orneaza mancarea cu patrunjel tocat.
Pofta buna!
Mancare de praz cu zucchini si masline negre |