contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Praz Cu Zucchini Si Masline Negre - Reteta De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe langa faptul ca are numeroase utilizari terapeutice, prazul este foarte indicat si in curele de slabire, continand peste 90% apa, dar si pentru mentinerea sanatatii generale, fiind o leguma bogata in vitaminele A si C. Prazul este indicat in prevenirea unor afectiuni precum anemie, reumatism sau artrita.
Dincolo de aceste beneficii, mie imi place prazul pentru gustul sau, asemanator cu al cepei, dar mult mai delicat.
Pentru aceasta zi frumoasa cu soare, am pregatit o mancare de praz cu zucchini si masline negre, o reteta de post ce se "asorteaza" perfect cu cateva gogonele murate.

Ingrediente:
- 3 fire de praz;
- 1 zuchinni;
- 300 grame masline;
- 4 rosii taiate cubulete;
- sare, ulei;

Pentru inceput am taiat rondele prazul (acesta poate fi taiat si in bucati de 3-4 cm) si l-am pus la calit in 3 linguri de ulei. Cand acesta a devenit cristalin am adaugat zucchini taiat cubulete si am mai lasat aproximativ 3 minute. 

In timp ce prazul si zuchinni se calesc pe foc, taie rosiile cubulete si apoi adauga-le in oala. Amesteca si lasa pe foc pentru ca rosiile sa-si lase zeama si sa se formeze un sos de culoare rosie. Aproximativ 15-20 de minute este nevoie pentru ca rosiile sa patrunda complet in compozitie. Adauga sare dupa gust. Inainte cu 5 minute de a inchide focul adauga maslinele.

Maslinele alese nu trebuie sa fie foarte sarate. Poti alege masline negre fara sambure pentru aceasta mancare.

Stinge focul si orneaza mancarea cu patrunjel tocat.

Pofta buna!
Mancare de praz cu zucchini si masline negre