contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Naut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Sunt fan naut. Declarat. Convins. Intr-una din zile, prietena mea Cleopatra a mesterit niste mancare de naut, si vazind  farfuria aia plina cu naut si sos scazut, mi s-a facut instant o pofta pe care nu am putut sa o alung nicicum. Si am incercat si eu. Pana acum naut l-am folosit doar pentru hummus sau in salate, insa trebuie sa va marturisesc ca aceasta reteta de Mancare de naut e fenomenala. Si e si mult mai usoara decat o mancare scazuta de fasole. Si e si de post. Si e si fara carne, Si e si gatita. Si e si foarte buna. Si e si.. Sa mai spun? Cred ca v-am convins deja ca e o Mancare de naut pe care trebuie sa o incerci.

Mancare de naut

Ingrediente pentru reteta de Mancare de naut

  • 1 conserva naut
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 rosii cherry
  • 100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion dens
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita cimbrisor uscat
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • cateva linguri de ulei

Mancare de naut

Mod de preparare pentru reteta de Mancare de naut

Desfa conserva de naut si scurge-o de zeama. Daca vrei sa folosesti naut uscat, atunci pune boabele la umflat in apa rece si lasa-le peste noapte. A doua zi, fierbe-le in apa cu putina sare. Scurge-le de apa in care au fiert si procedeaza exact cum iti povestesc in continuare.

Intr-o craticioara incinge uleiul si pune ceapa tocata marunt. Caleste-o pana de vine aurie. Ai mare grija sa nu o arzi. Stinge totul cu sucul de rosii si rosiile cherry tocate. Adauga condimentele, sare si boabele de naut.

Pune 1-2 cani de apa si lasa sa fiarba mocnit o jumatate de ora, maxim. Spre final presara patrunjel verde proaspat tocat si piper macinat.

Pofta buna la Mancare de naut!Mancare de naut

 

Acest articol Mancare de naut apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.