Mancare De Naut Cu Carne De Vita
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Nu va este dor de o mancare asa “de casa”, calda si suava ca sufletul unei bunici? Mie da! Si sa nu indrazneasca cineva sa aiba tupeul sa zica ceva de rau . Caci, dragii mei, mancarea asta de astazi este exact asa: ca sufetul unei bunici. E o mancare calda, ademenitoare, care te cheama sa o savurezi si sa lungesti masa ascultand povete bine ticluite. E o mancare buna, si catifelata si atat de bine imbinata incat odata ce o gusti incepi sa simti ca daca te ridici de la masa atunci niciodata dar niciodata nu vei mai gasi aceeasi atmosfera. E ceva, de vis. Cam asa ar trebui sa rezum in cateva cuvinte tot ceea ce as putea eu spune despre ceea ce va propun astazi pentru pranz: Mancare de naut cu carne de vita. Treaba e foarte simpla. Notati! Aa, stati, intai mergeti pana la magazin si luati o conserva de naut de la Sun Food, stiti voi fetele acelea ce au numai conserve 100% sanatoase
Ingrediente pentru reteta de mancare de naut cu carne de vita
- 1 conserva de naut
- 200 gr carne e vita
- 1 ceapa rosie mare
- 2 morcovi potriviti
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 ardei gras rosu
- o ceasca de suc de rosii
- 4 rosii
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- piper proaspat macinat
- frunze de dafin
- cateva boabe de coriandru si un strop de cimbru
Mod de preparare pentru reteta de Mancare de naut cu carne de vita
Mai intai puneti la fiert carnita de vita, intr-o oala cu apa rece, pe care o spumuiti de cateva ori. Lasati-o sa fiarba, pana ce puteti patrunde carnea extrem de usor cu ajutorul unei furculite. Scoateti bucatile de carne si pastrati o cana de zeama in care a fiert. Inainte de asta o strecurati printr-o sita foarte fina sau o bucata de tifon. Desfaceti conserva de naut si strecurati boabele , trecandu-le raid printr-un jet de apa rece.
Intr-o craticioara incalziti doua linguri de ulei si caliti ceapa tocata marunt. Adaugati legumele taiate cubulete sau rondele, dupa cum va este voua pe plac. Stingeti cu sucul de rosii si adaugati si rosiile taiate bucati. Turnati o cana din zeama in care a fiert carnea si condimentele si lasati la fiert molcom, pret de 45-50 minute.
Cu vreo 7 minute inainte de final adaugati bucatile de carne de vita si boabele de naut, potriviti de sare si piper.
Seriviti cald si bucurati-va de viata!
Pofta buna la Mancare de naut cu carne de vita!
Acest articol Mancare de naut cu carne de vita apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.