Mancare De Mazare,mozzarella Si Pui
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
INGREDIENTE:
-1 piept mare de pui
-3-4 felii de afumatura (nu e obligatoriu,dar aroma de fum o face mai savuroasa)
-2 cepe
-1 kg mazare
-2 legaturi marar
-150 g mozzarella
-100 ml vin alb
-sare,piper
MOD DE PREPARARE:
Se taie pieptul de pui cuburi, afumatura, daca folositi, fasiute si se toaca ceapa.
Eu am fiert mazarea intr-un vas cu presiune,5 minute, ca sa scurtez timpul de preparare
Se caleste ceapa si carnea,cand s-a rumenit carnea adaugam cimbru,piper si stingem totul cu vinul.Lasam pana se evapora alcoolul din vin,apoi adaugam mazarea care poate fi fiarta impreuna cu carnea (caz in care mai adaugam o cescuta de apa ) daca nu o fierbeti in prealabil la presiune,cum am procedat eu.
Amestecam mai dam un clocot,gustam de sare,piper,inchidem focul si adaugam mozzarella taiata cubulete si mararul tocat.Punem capacul peste cratita si o lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Dupa care, pofta buna !