Mancare De Mazare
Sursa Mancare de mazare
articol scris de corineamtu blog Bukatar Amator
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
2 borcane de 800 g de mazare
2 morcovi medii
1 ceapa medie
4 catei de usturoi
1 lingura de pasta de rosii
4 linguri de smantana (grasa)
100 ml lapte
2 linguri cu varf de faina
80 ml ulei
sare (dupa gust)
1 lingurita de marar uscat
Am taiat ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul cubulete. Le-am pus la calit in ulei.
Cand s-au inmuiat putin, am adaugat mazarea si am lasat-o vreo 2-3 minute la calit impreuna cu celelalte legume.
Am turnat apoi 1,5 litri de apa fierbinte si am lasat mancarea pe foc pana cand morcovul si mazarea au fost fierte (aproximativ 15 minute).
Intre timp am ”desfacut” faina in lapte, pana amestecul s-a omogenizat.
Am pus smantana si pasta de rosii si am amestecat cu un tel.
Am turnat toata ingrosala in mazare, amestecand, ca sa nu se faca cocoloase. Am pus mararul si sarea si am mai lasat inca vreo 3-4 minute sa fiarba, pana cand sosul a avut consistenta unei smantani subtiri.