Mancare De Mazare Proaspata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Unele cuvinte, frate,
Au dublă personalitate.
Dăm un exemplu la-ntâmplare…
Mazăre: e şi primar, e şi mâncare.
Ce iti trebuie pentru 6 portii – pozele 1, 2 si 3:
- 1 ½ kg mazare proaspata
- 2 cepe
- 2-3 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 300 ml suc de rosii
- bulion, sare, piper, ulei
Plan de lucru:
- curatam mazarea, tocam marunt ceapa, morcovii, ardeiul.
- Calim ceapa (poza 4), adaugam morcovul si ardeiul (pozele 5 si 6). Le lasam 2 minute , apoi adaugam mazarea (poza 7) .
- Turnam apa cat sa acopere. Adaugam si sosul de rosii (poza 8 ).
- Lasam la fiert maxim 30 minute (verificam cand este facuta mazarea).
- Adaugam spre final si condimentele si bulionul.
Pofta buna! (poza 9)
Timp de preparare: 40 minute
Pret: 5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne