Mancare De Mazare Noua Cu Aripioare
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Asta e din seria: ce mancam noi cand primim de la altii. Ca orasean nu e bucurie mai mare decat sa primesti orice leguma sau oratanie crescute ca pe vremuri, cum va ziceam ieri, am avut mazare, nu stiu cate kile, multe, doua zile am bibilit la ea.
Si am facut o mancarica pe placul meu, simpla de tot.
Nu am zis intamplator “mancarica”, chiar vreo doua portii iesira ca am avut doua aripioare de gaina. Aproape tot ce am gatit azi e numai “bio”, pe verificate.
Retea e cea mai banala, am folosit aripi pentru ca mie cel mai mult imi place mazarea cu respectivele chestiuni detasate de la galinacee.
Asadar sa vedem ce avem adus de la mosie: o gaina, salata, ceapa, usturoi, oua. Ce am pus din frigider: marar si morcov.
In rest operatiunea e simpla, am calit nitel aripile, am pus apoi ceapa si usturoiul, apa si am lasat sa fiarba (am mutat in kukta in cele din urma). Cand carnea a fost gata am pus mazarea, putina salata verde si morcovul si am lasat sa se faca, repede ca e frageda.
La final de tot cand am stins focul am sarat si am pus marar.
Initial nu am vrut sa pun de friganele dar cine a putut rezista unor oua asa minunate si proaspete.
Cea mai simpla mancare de mazare, doua portioare.
Si cum pe Culinar ne distram cu orataniile in pielea goala, am fotografiat si macelul. Nu stiu de unde au puii aia din comert atata piept pe ei, ca astia n-au mai deloc. Ficatelul si pieptul le-oi dona jivinei, sa manance si ea bio.
Si cum am capatat in acelasi transport si niste branza buna (nu, nu in burduf de caine), plus miere de salcam, dimineata am tras si un mic dejun, ca la bloc.
E, asa mai da, sa tot traiesti bine din capatat, desi am facut bataturi de cat am curatat la mazare, hard roc aleluia.