Mancare De Mazare Cu Pui
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
INGREDIENTE:
1 kg mazare congelata (folosesc Bonduelle ca-i mai buna)
1 piept de pui
2 cepe
1 legatura marar
1 lingura bulion
1 lingura faina
ulei
sare
PREPARARE:
Se taie pieptul de pui in bucati potrivite si se rumeneste foarte putin in uleiul incins. Ceapa se toaca marunt si se pune peste pieptul de pui sa se caleasca. Se adauga apoi o ceasca de apa calda, se lasa putin la inabusit cu capac deasupra dupa care se pune mazarea spalata si scursa bine. Se completeaza cu apa cat sa acopere bine mazarea. Cand pieptul de pui si mazarea sunt aproape gata se adauga sare dupa gust si sosul din faina frecata cu bulion si apa. Se lasa sa dea in cateva clocote amestecand din cand in cand apoi se da la o parte de pe foc si se pune mararul tocat marunt.
POFTA BUNA!