contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Mazare Cu Cartofi Si Carne De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 De cateva zile am pus ochii pe borcanul cu mazare si abia asteptam sa pregatesc o mancare cu carne de porc  calita putin cat sa te innebuneasca aroma din timpul prepararii ei, cu morcovi rondele si cuburi de cartofi pe care abia astepti sa-i gasesti printre multitudinea de mingiute verzi.
Asadar, ingredientele pentru o mancare rapida si delicioasa:
  • 1 borcan de mazare
  • 200 g carne de porc
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 catel de uturoi
  • o lingura pasta de tomate
  • marar proaspat
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
 Incingem un vas cu putin ulei, eu am folosit un tuci, calim la foc rapid cubuletele de porc cu usturoiul feliat. Saram putin carnea.
 Adaugam ceapa verde feliata si morcovii rondele, lasam acoperit cateva minute pentru a se patrunde putin aromele, la foc mic.
 Adaugam mazarea scursa de apa si cartofii taiati cuburi.Adaugam frunza de dafin. Completam cu apa si fierbem la foc mic cu vasul neacoperit, timp de 20 minute, astfel mazarea isi pastreaza culoarea mai bine.
Adaugam bulionul, punem sare, piper, mai fierbem inca 5 minute. Dupa ce au fiert cartofii, oprim focul si adaugam marar tocat marunt. Pentru a ingrosa putin sosul, pasam cativa din cartofii fierti si-i punem inapoi.
Pofta mare!