contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Mazare Cu Carne De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

600 g mazare proaspata
4 pulpe de pui superioare
1/2 ardei verde
1/2 ardei rosu (sau gogosar)
2 morcovi mici
1 ceapa
5-6 linguri sos de rosii
1 lingurita faina
2 linguri vin alb
500 ml supa de pui
1 legatura marar
1 frunza mica dafin
2-3 fire de cimbrisor
3-4 linguri ulei masline
sare
piper boabe

PREPARARE:

Pentru inceput calim carnea in uleiul bine incins. Mazarea daca este proaspata o cratam si o spalam, apoi o punem la fiert. Daca este congelata nu are nevoie de fierbere.

Scurgem din uleiul in care am calit carnea, lasam doar jumatate, apoi calim ceapa pana devine translucida. Adaugam legumele taiate cubulete perpelind totul pe foc pana se inmoaie legumele. Stingem totul cu putin vin.

Punem iar carnea peste legume, adaugam mazarea si turnam supa de pui. Daca este scade prea mult sosul in timp de fierbe, mai adaugam 100-150 ml apa fierbinte, in functie de cat de mult sos vrem sa avem la mancare. Lasam sa fiarba la foc mediu spre mic timp de 5 minute, apoi adaugam sucul de rosii, frunza de dafin, boabele de piper si putina sare.

Lasam sa fiarba pana bobul de mazare este moale, apoi luam de pe foc. Tocam marunt mararul, il punem in oala si amestecam. Gustam si potrivim mancarea de sare si piper, apoi putem servi.

Sa aveti pofta!

Share on FacebookShare on Facebook