Mancare De Linte (de Post)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Celor care tin postul Craciunului (si nu numai) Haplea le recomanda o reteta cu iz oriental.
Ce iti trebuie pentru 6-8 portii (poza 1)
- 500 gr linte rosie
- 2 morcovi
- 2 cepe mici
-1 ardei (am folosit capia)
-2 linguri bulion
- usturoi, tarhon (uscate)
- 1 lingura pasta curry
- coriandru, boia iute
- sare dupa gust
Plan de lucru:
- spalam lintea, apoi o punem intr-un vas sa fiarba 5 minute (poza 2).
- Intre timp curatam si tocam marunt morcovul, ceapa si ardeiul.
- Punem la calit ceapa, apoi adaugam morcovul (poza 3).
- Scurgem lintea de apa in care a fiert (poza 4), apoi o amestecam cu ceapa si morcovul. Turnam apa cat sa acopere lintea. (Daca doriti sa fie mai zemoasa, adaugati mai multa apa)
- Adaugam si ardeiul tocat marunt (poza 5). Lasam sa fiarba aproximativ 40 minute Amestecul de condimente (poza 6) este pus in mancare (poza 7).
Lasam pe foc pana este gata.
- Pofta mare! (poza 8 )
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 2 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne