contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Linte Cu Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O alta premiera pentru mine:lintea.Am mai folosit-o prima data cum 18 ani,linte rosie era,dar atunci nu ne-a convins.De data asta am incercat lintea verde,care isi pastreaza tinuta dupa gatit,nu se transforma in piure.Ce sa va spun,e ceva intre mazare si fasole,dupa parerea mea mult mai bune cele din urma.Am gatit-o mai romaneste si probabil ca ea e mult mai buna gatita dupa ceva reteta arabeasca sau asiatica.Dar asta a fost gustul nostru.A iesit buna,dar fara zvac,sa zic asa.
INGREDIENTE :
-500 g linte verde
-2 buc. piept de pui
-5+5 catei de usturoi
-2+1 buc ceapa
-1 buc ceapa rosie
-2 conserve mici de rosii decojite maruntite
-fulgi de ardei iute (optional)  
-sare,piper
-2 legaturi de marar tocat
-1 foaie de dafin
-1 Lg cimbru uscat
MOD DE PREPARARE :
-se spala lintea in mai multe ape,pana ramane apa curata ,apoi se lasa in castron ,acoperita de apa,timp de 3 ore,pentru hidratare
-carnea se lasa la scurs,in frigider,pana se usuca,apoi se taie fasii si se rumeste usor in ulei incins,la foc iute,apoi se scoate si se pune de-o parte
-in tigaia in care am rumenit carnea ,mai adaugam ulei daca e cazul si calim 2 dintre cepe, tocate,la sfarsit adaugam 5 catei de usturoi zdrobiti si inchidem focul.Amestecam ceapa cu lintea hidratata,rosiile tocate , o foaie de dafin si cimbrul.
-intr-o cratita ,stropim fundul ei cu putin ulei,repartizam carnea de pui,apoi adaugam amestecul de linte si deasupra asezam ultima ceapa galbena si cea rosii taiate rondele si ceilati 5 catei de usturoi,acestia din urma necuratati de coaja.
-punem cratita in cuptorul incins cam la 200*C pentru aprximativ 45-50 de minute,pana lintea e gata si ceapa rumenita frumos.Presaram cu marar tocat
Pofta buna!