contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Fasole Verde Cu Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Ingrediente:
* 500 g pulpa de porc fara os
* 3 felii de costita taiate julien
* 300 gr fasole verde
* 2 fire ceapa verde
* 1-2 morcovi       * 2 catei de usturoi
* 2 rosii decojite taiate in cuburi
* 100 ml supa        * 50 ml vin alb
* boia dulce      * sare        * piper
*1 lingurita amidon       * 2 lg. smantana
* ulei de masline        * patrunjel proaspat

 


Mod de preparare:
Carnea de porc, de preferat pulpa, se sterge si se taie in cuburi mari. Se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se rumenesc bucatile pe toate fetele, apoi se adauga si feliile de costita taiate julien.


Se adauga si asezoneaza cu sare si piper, dupa care se adauga putin vin alb (optional) si supa. Supa se poate pregati si din cub knorr. Se lasa la fiert la foc mic, verificand mereu, cand lichidul scade se complecteaza iar cu supa.
Separat se curata zarzavaturile. Ceapa verde julin, morcovi in rondele, rosiile se curata de coaja si seminte si se taie in cuburi.


Fasolea se fierbe separat in 1/2 l apa clocotita impreuna cu 1/2 lingurita cu sare, pana cand se inmoaie pe jumatate
Cand carnea este 70% patrunsa se adauga legumele distuite, fasolea si se continua fierberea tot la foc mic. Se adauga si cei doi catei de usturoi zdrobiti si 1/2 lingurita de boia dulce. Se mai potriveste odata gustul de sare.


O lingurita de amidon se amesteca cu 2 linguri de smantana si se adauga in sos. Se mai lasa 2 min. pe foc, apoi se presara verdeata tocată marunt. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com