Mancare De Fasole Verde Cu Carne
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Aceasta reteta este una simpla, rapida, traditionala. Sunt sigura ca sunt variatii ale ei in toate bucatariile din tara. Daca de obicei reteta se face cu carne de vita, eu am ales de aceasta data sa o fac cu carne de pui si a iesit delicioasa!
Ingrediente
500 grame carne de pui (pulpe dezosate, piept)
1 kg fasole verde
1 ceapa mare
2 linguri pasta de tomate
putina faina
boia
sare
ulei
verdeata
Carnea tocata cubulete se prajeste cu doua ceapa tocata.
Cand s-a rumenit putin carnea se presara boia, dupa 2 minute faina si se stinge cu apa calduta.
Se amesteca putin pentru a se dizolva bine faina.
Se adauga si fasolea, se adauga sare si se completeaza cu apa daca este cazul.
Cand a fiert fasolea se adauga bulionul, verdeata (eu am folosit marar) si se mai lasa putin sa fiarba sa se patrunda bine gustul.