contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Fasole Cu Ardei Copt Si Carne De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ma sacaie mai multi, cum ca nu e reteta cu gramaje si blabla. Nu este deoarece nu am blog culinar, nu e pe bani, nu produce, daca intelegeti ce va scriu si suportati intromisiunile, bine, daca nu, mi se falfaie, momentan.

Deci reteta va veni dupa ce va arat o tura de cumparaciuni si ceva chestioare, oricum, de gustoasa, nu pot sa descriu in cuvinte. Si nu e meritul meu ci al materiei prime de foarte buna calitate, adica fasolea, primita in dar de la Smaranda.

Slide10

Cum e sambata (da bai, iaca e prima oara in “cariera” cand cica e weekend), am tras un Lidl, sponsorizat mai ales de vorbele: fluiera vantul prin frigider, chiar asa? Inarmata si cu vorbe si ceva cash de la domnul care m-a apostrofat, am luat ce era pe lista plus bonus (ca daca nu gasii deodorant, de banii aia am luat altceva).

Luai un carnatz (asta e pentru domnul cu carnatzul) si o sa vedeti pe eticheta de ce.

Slide2

Slide3

Nema conservanti si alte chestii, tare sunt curioasa cum e, azi, daca deschid aerul conditional, un lux pe care mi-l mai permit din cand in cand, imi fac un platou de dieta (nu stiu care dieta, una din ele trebuie sa fie numai cu proteina).

Ce am mai agatat in afara listei? In cutia cu banane am ochit din zbor, ratacite, trei banane pitice. Imi plac la nebunie bananele pitice. Prunele sunt primite, sunt foarte dulci si foarte coapte, eu nu am mai vazut soiul asta pana acum, sunt de pe undeva de prin Roman sau imprejurimi, delicioase.

Slide5

Si ce mi-a mai cazut in plasa, pentru un ghiveci ulterior (erau la reducere), nu am dat nici doi lei pe cele din poza, vinete micute si vioaie si ardei cu miros de ardei, nu sparcaielile alea de carciuma care ma calca pe nervi, toti le iau ca arata bine.

Slide4

Nu bagati in seama pozele din noaptea in care a plouat peste tot in oras, mai putin in Salajean, m-a rapus caldura, nici nu am vazut pe ce era setat aparatul.

Amu reteta incepe cam asa, cald, se fierb la presiune pastaile cu carne de porc si un morcov intreg, plus putina sare. De ce? Nu mai avea nici cateaua de mancare, asa ca morcovul, o parte din zeama plus alte resturi de legume si paste au devenit oala ei:

Slide6

Pentru oala noastra am tocat ceva ceapa, usturoi, ardei iuti (da, productie babana la ardei iuti), niste afumaciune, ca era pe acolo, mai ia si al batrn chestii dupa capul lui.

Slide7

Cand le-am calit eu pe ele mi-a troznit ca mai am niste ardei copti, kapia, pe care i-am (nu, nu baut), adaugat la celelalte.

Slide8

Totul a decurs rapid, dupa ce am impartit intre noi si caine supa, am pus ce era al nostru (fasole, carne) peste cele calite, am mai fiert nitel si am adaugat o cutie de rosii cubulite, iar am mai fiert putin, iar la final am dres de sare, piper si am pus si marar.

Slide9

Ca o concluzie, carnea de porc a fost foarte gustoasa, fasolea asisderea, cat despre ardeii copti, nu mai zic, mi-a iesit asa o mancare echilibrata si gustoasa incat ma mir ca nu se bat cantinele pe mine. Da, mancare, nu e de figuri, dar e ieftina (jumatate gratis, deh, e bine sa ai prieteni cu gradina) si atat de gustoasa ca nu am unde dormi la noapte.

Slide1

In rest, ce sa va zic, mult succes ca eu sigur nu am fost cand s-o-mpartit norocu’ (fost-am eu dus la lucru).

rororo