Mancare De Fasole Alba Si Legume La Cuptor
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
E timpul sa profitam cat putem de legumele proaspete si suculente pe care vara ni le ofera in toata splendoarea ei. Asa ca va dau o reteta senzationala si tare simplu de facut, o Mancare de fasole alba si legume la cuptor. Este o reteta pe care oricine o poate prepara si nu e greu deloc. Doar cat sa curatati niste legume, sa le taiati in rondelute, sa le aruncati intr-o doara intr-o tava cu un strop de ulei si hop cu tava la cuptor. Si pentru toata nebunia asta e indicat sa folositi o conserva de rosii intregi si o conserva de fasole alba gata fiarta si scursa de zeama, ambele de la Sun Food, cei care au numai conserve 100% sanatoase.
Ingrediente pentru reteta de Mancare de fasole alba si legume la cuptor
- 1 conserva de fasole alba Sun Food
- 1 conserva rosii intregi Sun Food
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 fir de praz
- 1 dovlecel
- 2 morcovei
- sare
- cimbru verde
- ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta de Mancare de fasole alba si legume la cuptor
Curatati legumele, adica morcovii, ardeii, dovlecelul si prazul. Taiati-le rondele, pe fiecare in parte. Incigeti cuptorul la 180 grade. Luati o tava potrivita, nici prea mare, nici prea mica si randuiti in ea legumele taiate rondele, adica: rondele de dovlecel, morcov, praz, ardei si tot asa.
Deasupra lor puneti fasolea alba si conserva de rosii cu tot cu socul dinauntru. Nu aruncati nimic. Acoperiti cu o folie de aluminiu, intepati-o din loc in loc cu o scobitoare si dati la cuptor 30 minute.
Scoateti folia de aluminiu, puneti putin cimbru verde, sare si piper (optional) si lasati inca 10 minute la foc molcom, fara folie deasupra.
Scoateti tava si consumati fierbinte cu paine de secara prajita putintel si unsa cu usturoi… bineinteles ca faza cu painea e bonus sau optiune )
Acest articol Mancare de fasole alba si legume la cuptor apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.