MÂncare De ConopidĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este o mâncare de sezon, asemănătoare la gust cu varza.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- 1 kg de conopidă
- 2 cepe
- roșii cu ardei (am folosit la borcan, dar se pot folosi și proaspete)
- 3 linguri de bulion
- o legătură pătrunjel
- sare, piper, delikat
- unt/ ulei pentru călit
Plan de lucru:
- se călește în unt ceapa tocată mărunt (poza 2), iar apoi se adaugă conopida și roșiile cu ardei – o jumătate de borcan (poza 3)
- se amestecă și se lasă să fiarbă. Presărăm delikat, sare și piper (poza 4). Adăugăm apă, dacă este cazul, cât să acopere conopida, fără a-i depăși nivelul (poza 5)
- lăsăm să fiarbă 15 minute la foc mic, iar apoi adăugăm bulionul și pătrunjelul tocat (pozele 6 și 7). Mai lăsăm să fiarbă 10 minute, ca să mai scadă (poza 8 )
- se servește cu mămăligă. Poftă bună!
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 1 leu/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne