contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Conopida Cu Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

4 bucati pui
1.5 kg conopida
1 ceapa mare
400 g pulpa de rosii
50 ml vin alb
1 morcov
1/2 telina mica
sare
piper
2-3 frunze busuioc
patrunjel verde
3 linguri ulei masline

PREPARARE:

Calim puiul in uleiul bine incins. Il scoatem din tigaie, apoi calim in acelasi ulei ceapa tocata marunt, morcovul si telina rase cat mai fin, apoi le inabusim cu putina apa si vin. Adaugam 600 ml apa, sare si piper, rosiile, busuiocul, punem carnea peste legume si fierbem totul cam 20 de minute.

Separat, punem la fiert conopida rupta in buchetele mai mari in apa cu sare, timp de 3 minute. O scoatem din apa si o lasam la scurs.
Cand s-au fiert legumele si carnea, scoatem carnea din oala, iar legumele si lichidul le pasam.

Punem iar in oala carnea, impreuna cu conopida, turnam sosul pasat peste acestea si mai fierbem 15 minute. Pentru un sos mai gros putem adauga 1 lingurita de faina, eu l-am preferat mai subtire.

Servim mancarica de conopida calda, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook