Mancare De Conopida Cu Curcan
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu tot curcanul bre, ce aveti, trecem de la coquelet la oase, ca cine poate …
Ingredientele sunt cat se poate de simple, supa din oase de piept de curcan (lasa o gramada de carne) sau alta supa sau apa daca tineti post, conopida, ceapa, usturoi, pasta de tomate.
Am calit in foarte putin ulei, desi nici supa nu e foarte grasa, intai ceapa si usturoiul cu sare, apoi am pus carnea din supa si fasii de chili (da, de la afaf ) si am calit totul la foc mic (ma rog, e gresit spus calit, mai mult inabusit ca lasa zeama carnea).
Am scos jumatate din compozitie, am asezat conopida si am pus restul de carne peste.
Ati vazut ca m-am specializat in mancaruri simple, asa ca pe deasupra am pus numai bulionul diluat cu supa de curcan si am dat la cuptor, deasupra a stat tava cu puiul, pe post de capac. Si asta e tot.
Cat de mult sos lasati, daca vreti sa puneti si faina sau rantas, cat sa fie de rumenit, ramane la latitudinea domniilor voastre.
Am mai facut si o salata partial bulgareasca, greceasca, ma rog, rosii, castraveti, ceapa, ardei, masline, telemea foarte sarata, ulei de masline si oregano din Kassandra.
Apropos de Casandra, are prieteni peste gard, logic, la cati umbla teleleu, dar unul este deosebit de frumos si prietenos, o corcitura de rottweiller foarte reusita.
Asea ca le-am dat si lor niste biscuitei pentru caini care arata a raturi de purcei (bio, parol, din Auchan).
rororo