Mancare De Ciuperci Si Cartofi
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Ingrediente pentru 4 persoane: 5 cartofi medii (curatati, spalati, taiati pe lungime in patru felii), 1 legatura de patrunjel (curatata, spalata, tocata marunt, fara codite), 1 capatana de usturoi,1 lingura cu marar uscat, sare, 2-3 linguri cu ulei vegetal (de masline), o cana bulion-pulpa rosii, apa, ½ de kilograme de ciuperci champignon.
Se curata cartofii, se spala, se adauga in mancare intregi. Apoi se spala ciupercutele, se taie piciorusele (dar se adauga si ele in mancare). Cartofii si ciupercutele se pun intr-o tava termorezistenta, se adauga patrunjelul tocat marunt, mararul, bulionul, uleiul si apa cat sa se acopere ciupercile si cartofii in tava termorezistenta.
Cu putine minute inainte de final, se incearca ciupercutele si cartofii cu o furculita. Pentru a se vedea daca s-au facut. La ciuperci este mai usor, caci acestea isi schimba culoarea. Cartofii se fac in momentul in care furculita poate intra cu usurinta in ei, inseamna ca sunt moi, deci s-au facut. Abia atunci se adauga usturoiul felii (nu tocat) si sare. Se mai lasa cateva minute in cuptor, apoi se poate servi.
Se poate langa o salata de cruditati, eu am pus alaturi niste ardei capia copti si pastrati in congelator. Nu am adaugat niciun pic de ulei. Au fost stropiti doar cu putin otet si sare.
Pofta buna!