Mâncare De Cartofi Cu Tofu
articol scris de martisor blog spoonschallenge.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveam o cutie cu tofu în frigider. De aici a început totul. Nu mai ştiu cu ce gânduri pofticioase am luat-o. Cred că tot într-o salată am vrut să o părădui. Dar unde nu mi-a venit o idee mai bună. Că deh, deşi soia e bunicică, ronţăi la ea fără revolte mofturistice, tofu... mă cam face să strâmb din nas, ce-i drept. Nu prea le are ea pe vino-n-coa'.
Am luat, care va să zică:
- la vreo 4-5 cartofi, cântăriţi cred că-mi dădeau ca la 800-900g;
- bucata de tofu de care spuneam, din care pentru că mai şi mâncasem 2 felii, cred să fi rămas la vreo 350 de grame;
- am dat fuguţa până la supermarket şi-am cumpărat şi-o conservă de roşii în bulion;
- am uitat să pun un căţel de usturoi, dar tu dacă faci, să pui, că e bun...
- niscaiva fire de pătrunjel;
- piper, sare.
Cartofii, după ce i-am curăţat, i-am feliat şi i-am prăjit în tigaie, când pe-o parte, când pe alta. Apoi am aliniat jumătate din felii într-un vas care să meargă la cuptor. Am presărat brânza tofu dată pe răzătoare, niscaiva frunze de pătrunjel, aici merge şi căţelul de usturoi tocat mărunt şi împrăştiat.
Apoi capac cu cealaltă jumătate din feliile de cartofi. Deasupra am tocat roşiile din conserva si am turnat cu sosul de bulion cu tot. Iar am presărat pătrunjel. Dacă ai grădiniţă proprie şi verde merge şi un pic de cimbru, dacă nu, uscat. Şi am dat la cuptor 15-20 de minute.
Am servit cu salată.
În care am pus:
- 5-6 frunze de salată;
- o roşie sau două, dacă mănânci în doi sau mai mulţi;
- 2-3 ciuperci;
- o mână de seminţe de floarea-soarelui.
Peste care am făcut o vinegretă din 2 linguri ulei de măsline, una de oţet, sare, piper, o linguriţă de miere şi o lingură de muştar iute. Mama mia ce bun!!
Mai ales că am servit în turul doi cu ma' friend, Karyn, a mers ca uns!!