Mancare De Cartofi Cu Bucati De Carne De Porc
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cartofii sunt preferatii mei, sunt usor de gatit si nu ma pun in dificultate niciodata.
Mancarea de cartofi o prefer atunci cand vreau sa mananc ceva cald, gustos si care se pregateste destul de repede.
Pentru aceasta reteta de mancare de cartofi ai nevoie de:
- 2 cepe verzi (sau o ceapa normala);
- 1 morcov;
- 1 ardei gras rosu;
- 2 linguri de ulei;
- 4-5 cartofi;
- carne de porc - 8-10 cubulete;
- sare dupa gust;
- patrunjel;
- sos de rosii;
- apa.
1. Taiati ceapa verde in bucati de 4-5 cm, dati morcovul pe razatoarea mare si taiati ardeiul gras in fasii. Taiati cartofii in cuburi.
Puneti uleiul in cratita si cand acesta este incins adaugati legumele taiate (cu exceptia cartofilor). Lasati sa se patrunda legumele (ceapa trebuie sa devina sticloasa, iar morcovul si ardeiul sa se inmoaie).
2. Adaugati bucatile de carne si lasati inca 5-10 minute, amestecand pentru ca aceasta sa se patrunda bine. Puneti si o jumatate de lingurita de sare.
3. Adaugati o ceasca mica de sos de rosii sau dati pe razatoare 3-4 rosii proaspete. Amestecati!
Adaugati 2 cani de apa, astfel incat carnea sa fie acoperita.
4. Imediat ce ati pus apa adaugati si cartofii taiati cuburi. Amestecati pentru a omogeniza legumele si lasati sa fiarba 15-20 minute amestecand din cand in cand. Asezonati cu sare dupa gust.
5. Mancarea este gata in 40-50 de minute si iata cum arata :) Sfatul meu pentru incepatori este sa stea langa mancare cat timp se pregateste, sa isi urmeze intuitia si nu neaparat sa urmeze niste minute, sa incerce mancarea pe parcursul gatirii si...pofta buna!