Mancare De Cartofi Cu Afumatura Si Niste Oua Umplute
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Ei da, o sa ziceti, mare inginerie. Nici nu e, dar e soare, frumos si am zis sa fac niste poze, sa nu ma mai certe zuza zazuza.
Dar mai intai sa va zic ce am capturat din piata: leurda, stevie, praz, leustean, lobodamai aveau si untisor si urzici la greu, alea sa le curete altii.
Am intrat si la bulgaroaica pentru oase garf, pentru ciorba. Mie mi se parura chele de carne, aiurea, erau pline. Cat despre mancare, banala de tot: am calit in niste slaninuta ceva ceapa, am pus si afumatura, coaste mai exact, apoi deasupra cartofi si apa.
Cand au fiert si cartofii am pus pasta de tomate, fulgi de ardei iute si foi de dafi proaspat jumulite de Rica din pomul pe care greu l-am prins, sa o sparg in cioc.
Am pus sa fiarba cu capacul pus si basta. Mare reteta nu e, dar de buna, e.
Am facut si oua umplute cu: galbenus, maioneza, pateu de casa (cica, dar bun, din ala din terina, in gelatina, poezie populara de Fosile Alecsandri). In sos cu maioneza, mustar si iaurt.
Sunt banale, nu sunt retete, dar mi-e frica de zazuza
rororo