Mancare De Ardei Copti.
Sursa Mancare de ardei copti.
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mâncare de vară, de post, ușoară și gustoasă, pe care v-o recomand dacă aveți prea mulți ardei puși la copt și nu vreți să lăsați salata de ardei pentru a doua zi.
Am avut 6 ardei copți în plus. Am mai folosit: 2 cepe mari, 2 roșii bine coapte, sare, piper, puțin bulion, ulei, oțet, verdeață.
Ardeii copți se taie fâșii, se sărează și se stropesc cu puțin oțet, pentru gust. Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei până de vine translucidă. Într-o tigaie se pun la fiert ceapa cu uleiul în care s-a călit, ardeii și roșiile decojite și tăiate cubulețe cu jumătate de pahar de apă. Se lasă la fiert 10-15 minute, apoi se adaugă o linguriță de bulion, pentru culoare mai intensă. Se potrivește de sare și piper, se mai fierbe 5 minute, se presară verdeața tocată și se stinge focul.
Cine dorește ceva mai multă consistență, poate adăuga niște orez.
Este o mâncare de vară mai gustoasă decât cu ardeii cruzi, care au un gust ușor amărui.
Poftă bună!