Mâncare De Ardei/biber Yemeği
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
INGREDIENTE:
5 ardei mari, frumoşi şi cărnoşi
3 roşii coapte bine
o ceapă medie
3 linguri zdravene de smântână
sare, piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Se spală bine ardeii, se crestează în vârf şi se sărează un pic. Se pune la încins uleiul, într-o tigaie obligatoriu cu capac. Se prăjesc ardeii până devin aurii după care se lasă un pic la răcit pentru a putea fi curăţaţi de coajă.
Separat, într-o tavă se căleşte ceapa până devine sticloasă, după care se adaugă roşiile curăţate şi tocate foarte mărunt, se condimentează după gust. Se lasă la foc mic cca. 15 minute după care se adaugă ardeii prăjiţi şi cele trei linguri zdravene de smântână. Se lasă la foc până dă într-un clocot. Se poate servi caldă sau rece după preferinţe. Este o excelentă mâncare de vară.