contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mâncare Cu Carne şi Castraveţi Muraţi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
400 g carne (am avut pulpă de porc)
o ceapă mai mare
300 g castraveţi muraţi
50 - 100 ml ulei
o lingură de pastă de roşii
50 ml vin
20 g făină
3-4 căţei de usturoi
dafin sau enibahar
2 frunze proaspete sau uscate de ţelină
pătrunjel verde
sare, piper
un praf de zahăr

Mai întâi tăiem castraveţii felii sau cuburi şi îi lăsăm într-un vas cu apă vreo 30 de minute. Am văzut că unii folosesc castraveţi raşi; cred că merită încercată şi această variantă.
Se pot pune castarveţii în mâncare şi fără a se mai lăsa în apă, dar mie mi se par prea acri.
Nu recomand însă să fie lăsaţi prea mult în apă (o spun tot din experienţă), pentru că pur şi simplu  nu mai au gust şi nu mai sunt acri deloc.
Călim în ulei carnea tăiată cuburi; după ce este albă pe toate părţile, adăugăm ceapa tocată şi o călim uşor, cu grijă.

Apoi se stinge cu 200 ml de apă şi se adaugă castraveţii. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Când consideraţi că mâncarea este fiartă, se adaugă făina amestecată cu vin, pasta de roşii, condimentele şi usturoiul tocat - după gust.
Potrivim acum gustul de sare, pentru că sunt săraţi şi castraveţii.
Pentru întregirea aromelor, se pune şi un pic de zahăr.
Este o mîncare care merge bine cu piure de cartofi.
Poftă bună!