contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mămăliguţa Mea Cu Ibricul Microplus Tupperware

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cine nu doreşte să petreacă foarte puţin timp „la cratiţă”, să-şi înjumătăţească munca, şi, de ce nu, să privească o emisiune preferată la televizorul din bucătărie?
Ei bine, eu, profit din plin de vasele Tupperware.
De câţiva ani fac mămăliguţa la microplus, şi, trebuie să recunosc cu ruşine, că nu mai ştiu să fac mămăligă obişnuită.
Ibric microplus 1 l
MicroPlus Pitcher 1 L
Ř 16 cm - h 13 cm

Şi iată cum fac eu:
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: foarte uşor
Ingrediente:
1 cană mălai grisat
2 ½ căni apă
2 linguri ulei
1 linguriţă rasă sare


Preparare:
Răstoarnă în vasul microplus, 2  1/2  căni de apă, 1 linguriţă rasă de sare şi 2 linguri de ulei.


Pune vasul la microunde la puterea 100 şi programează la 7 minute (trebuie să fiarbă apa).

Când apa fierbe, răstoarnă în vas în ploaie mălaiul şi amestecă cu un tel ca să nu se facă cocoloaşe.

Chiar dacă aluatul nu este tare, să nu-ţi faci griji, mai priveşte pe geam la o rază de soare ce încearcă timid să-ţi dea bineţe, şi când îţi vei arunca privirea la vas, vei constata că mălaiul s-a umflat precum penele unui curcan tare mândru. Pune capacul şi introdu vasul în cuptorul cu microunde. Lasă să se odihnească cam 15 minute.

Dacă nu vrei să foloseşti microundele, atunci încălzeşte apa într-un vas pe focul de la plită, iar restul faci aşa cum ţi-am povestit.
Sau poţi să aşezi vasul microplus pe masă şi să-l acoperi cu un prosop şi să-l laşi la aşteptare tot 15-20 minute. Nu-ţi face griji, mămăliga nu se răceşte în tot acest timp.


Cât timp îţi aranjezi masa, vasul microplus îşi va face datoria şi va pregăti o mămăligă de toată frumuseţea

Este tare, dar nu prea vârtoasă, fiartă şi aburindă. Nu-ţi rămâne decât s-o răstorni pe un platou tupperware (nu se lipeşte mămăliga pe el)

Sau dacă vrei să faci porţii poţi folosi cupele pentru porţionat tupperware aşa: ungi cu ulei cupa,
după care, cu o lingură, o umpli cu mămăligă.
Apoi, o răstorni într-un castron de o porţie, cam aşa
sau pe o farfurie împreună cu minunăţia ce-ai gătit.
Dar oricare din variante vei alege, să ştii că vei fi mulţumit, căci boţul acela mic auriu, cu o cunună de aburi îţi va întregi masa ce-o aşterni  pentru ai tăi şi va face bună prietenie cu bucatele ce cu trudă şi dragoste le-ai preparat.
Adună pe lângă acea mingiucă rotofee de mălai, un cartof copt cu un ghem de unt strecurat prin coaja crocantă sau legume cu o cremă de usturoi  ce se revarsă obraznic peste ele şi chiar poţi spune că ai pictat cu migală un tablou culinar. Dar poţi pune companion la această minunată mămăligă tot ce-ţi place, căci ea este un supliment destul de săţios, iar mirosul , ei bine mirosul ce se-ntinde în aburi rotunjiţi, parcă te plimbă pe câmpuri  cu mult verde, iar auriul razelor de soare îşi răsfiră culoarea printre petele roşietice de mac ce parcă dă timid să înflorească. Da, un val de râset de copii ce năvăleşte pe uliţa din sat, îţi dă de ştire că vine vremea de scăldat în râul ce uşor  se-aude. Ei bine, îţi tresaltă inima de bucurie căci vine vara cea atât de mult aşteptată.

Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com