contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mamaliguta In Stil Calabres

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu rideti de mine, dar in seara asta va prezint o alta varianta a mamaligutei...
Ingrediente folosite: 
  • 250 g faina de porumb
  • o cutie de fasole pestrite
  • broccoli (pe astia nu i-am cintarit, ca-i culesesem din gradina, adica ochiometric, sau ochiogramic... nu prea suna romaneste...
  • 200 g brinza gorgonzola (poate fi inlocuita cu succes de brinza la burduf, cea de oaie)
  • un paharut suc de rosii
  • sare dupa gust (dar nu prea multa pentru ca se mai sareaza de la brinza)
  • parmezan ras
Intii de toate am pus intr-o oala de tuci apa la infierbintat si sare, bineinteles. Cind aceasta a inceput sa fiarba, am dat drumul la faina sub forma de ploaie si am amestecat continuu cu o lingura de lemn ca sa nu faca... cocoloase. Separat am spalat si taiat maruntel broccoli, apoi i-am fiert separat. Durata de fierbere a mamaligutei este de cca 40 de minute. Deci mamaliguta se va prezenta ca un cir, care in timp se va transforma in mamaliguta. Dupa vreo jumatate de ora, adaugam fasolele cu tot cu sosul in care au fost (sau putem pune doua polonice de fasole fierte daca avem, adaugam si broccoli impreuna cu sucul de rosii si continuam fierberea. Aproape de sfirsit, adaugam gorgonzola taiata cuburele si amestecam pina ce aceasta se topeste. Punem in farfurii, presaram parmezan ras sau eventual brinza de oaie rasa si servim. Isabella a servit cu brinza topita deasupra. E foarte gustoasa si satioasa, desi pare cam ciudata combinatia de ingrediente.
Pofta buna !