contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mamaliguta Cu Branza Si Smantana La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se face o mamaliguta nu foarte vartoasa, in functie de numarul membrilor asezati la masa. Se zdobeste cu furculita 500 gr.-1 kg. de branza de vaca sau oaie, dupa preferinta.
 Intr-o cratita unsa cu unt din belsug se pune un strat de mamaliguta, peste ea se presara branza sfaramata, 3-4 linguri de smantana uniformizate si se acopera cu alt strat de mamaliguta. Cu dosul unei linguri trecute prin jet de apa rece se formeaza mici causuri in stratul de mamaliga, unde vom sparge cate un ou. Se da cratita la cuptor, la foc potrivit, pana ce albusul oualor se intareste (15-20 min). Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza frumos cu o paleta lata. Pofta buna!