Mamaliguta Cu Branza De Oi Si Smantana
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Chiar daca uneori plecam privirea (de rusine) sau vorbim in soapta pentru a nu ne deconspira cand suntem plecati "pe afara" (nu intru in amanunte, dar cred ca stiti la ce ma refer) , in momentul cand vedem mamaliga, romanul din noi incepe "sa urle" ...si nu-l mai opreste nimeni decat daca il imbie la masa si-i serveste minunatia galbena:))
Satul, cu siguranta, e mandru (macar in sinea lui ) ca e roman :).
Gatesc de cativa ani buni pentru diverse persoane, multe la numar(in general copii si tineri), insa rar s-a intamplat sa intalnesc romani care sa nu aprecieze mamaliga...
...iar cei care o fac totusi, o fac in necunostinta de cauza sau ... din cauza unor idei preconcepute...autoinduse :)
Asta e, daca n-au gustat , nu stiu ce pierd :D...sau... gusturile nu se discuta :))) !
Mie imi place mamaliga la orice ora din zi si in orice anotimp. Gasesc in ea un aliat de nadejde pentru lactate, carne si preparate din carne(fie ele de orice animal sau pasare, comestibile sa fie ), legume si... chiar si pentru fructe :)
Azi va prezit varianta cu branza de oi rasa si smantana .
Mmmmm , de vis :D
Incercati !