contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mamaliga With A Twist

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cu ceva vreme in urma Easy Peasy publica aici o reteta de “terina de mamaliga cu legume“. Maaare minunatie, imi ziceam atunci si ridicam a incantare din sprancene, pentru ca, fie vorba intre noi, desi nu ma dau prea tare in vant dupa mamaliga, ce scria acolo parea tare apetisant. Ok, mamaliga langa niste sarmale sau la o tocanita buna e o minune, dar mamaliga cu branza si smantana nu am putut sa mananc niciodata: e genul de mancare pe care o mestec la nesfarsit, neputand sa o inghit insa…

Dar sa revin la poveste. Va sa zica intai vedeam reteta respectiva la EasyPeasy, ca mai apoi sa descopar ceva asemanator intr-o carte de bucate pe care mi-am cumparat-o din Austria. Si cum eram in cautare de idei culinare saptamana trecuta ( mai ales ca trebuie sa dau si raportul la Oma cu privire la ce am mancat – cu detalii, ca sa vada ca am gatit, nu ca o pacalesc ca mananc mancare calda, si de fapt traiesc doar din sandvisuri :| ) si pentru ca Lia postase ceva delicios cu mamaliga, de pe la o carciuma, mi s-a facut pofta va sa zica.

Recunosc ca nu am consultat niciuna dintre retete,  nu de alta, dar nu prea aveam de niciunele prin frigider si mi-era lene sa ma deplasez 5 minute pana la supermarket. Asa ca, m-am descurcat cum am putut: malai, legume asortate, un pic de slaninuta (cu usturoi) si niste untura cu bucati fine de jumari. Da, totul de dieta!

Am facut intai mamaliga (bine legata, nu terci), dupa care am trantit-o intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt. Apoi am pus deasupra legumele, slanina si untura, am dat un praf de piper si unul discret de sare si am bagat la cuptorul deja incins la 150 de grade. Cand a inceput sa aromeasca si legumele sa capete un pic de bronz, am scos de la cuptor, am pliat hartia peste compozitie, am pus un prosop gros peste si am lasat totul la odihna si racire.

Rezultatul a fost excelent: aromele s-au infiltrat in mamaliga, legumele au ramas inca un pic crocante (dar nu crude), iar slaninuta a avut o consistenta minunata.

O cina rapida si gustoasa, care mai arata si superb in farfurie (pardon, n-am mai avut rabdare sa fac poze si cu produsul finit pentru ca eram prea ocupati cu mancatul…)

Ah, ce simplu si mmmmm, ce delicios!



Articol recomandat de gulaschsuppe.wordpress.com