Mamaliga Umpluta Cu Pastrama De Pui
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu m-am simtit in stare sa gatesc zilele acestea.
Am facut cum am facut si am luat un pui de gripa, rea peste masura, care m-a chinuit cumplit.
Cum de felul meu sint o luptatoare, nu m-am lasat dovedita, insa, nici prea mult chef de gatit nu am avut.
Deci am gatit "subtire".
Fara sa fie ceva special ceea ce am pregatit a fost un deliciu usor, savuros, hranitor, dar mai ales rapid: mamaliga umpluta cu pastrama de pui.
Am avut la indemina o punga de 500 grame malai Panzani pentru o mamaliga "gata in 3 minute" cum scria producatorul.
Respectind indicatiile de preparare, am pregatit baza pentru ceea ce urma sa fie mamaliga umpluta:
- am pus la fiert jumatate de litru de apa in care am adaugat un strop de sare.
- cind a inceput sa fiarba apa am adaugat treptat (ca la grisul cu lapte) 200 grame malai amestecind continuu timp de 3 minute, apoi am oprit focul lasind mamaliga deoparte.
Am taiat in fisiute subtiri o bucata de pastrama de pui de aproximativ 200 grame si am tocat patru fire de ceapa verde, pregatind la indemina si o felie groasa de feta de oaie.
Intii am uns cu unt citeva forme termorezistente.
In fiecare am asezat un strat de mamaliga dupa care am adaugat ceapa verde.
Deasupra am presarat pastrama de pui tocata marunt apoi am pus un strat de feta de oaie maruntita in prealabil cu furculita.
Am pus capac un alt strat de mamaliga apoi am introdus formele la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.
Am servit dupa ce s-a racit intorcind formele pe farfurie si scotind continutul.
Va doresc sa serviti sanatosi un astfel de preparat bucurindu-va de prospetimea aromelor si de gustul desavirsit al acestei combinatii.
Am facut cum am facut si am luat un pui de gripa, rea peste masura, care m-a chinuit cumplit.
Cum de felul meu sint o luptatoare, nu m-am lasat dovedita, insa, nici prea mult chef de gatit nu am avut.
Deci am gatit "subtire".
Fara sa fie ceva special ceea ce am pregatit a fost un deliciu usor, savuros, hranitor, dar mai ales rapid: mamaliga umpluta cu pastrama de pui.
Am avut la indemina o punga de 500 grame malai Panzani pentru o mamaliga "gata in 3 minute" cum scria producatorul.
Respectind indicatiile de preparare, am pregatit baza pentru ceea ce urma sa fie mamaliga umpluta:
- am pus la fiert jumatate de litru de apa in care am adaugat un strop de sare.
- cind a inceput sa fiarba apa am adaugat treptat (ca la grisul cu lapte) 200 grame malai amestecind continuu timp de 3 minute, apoi am oprit focul lasind mamaliga deoparte.
Am taiat in fisiute subtiri o bucata de pastrama de pui de aproximativ 200 grame si am tocat patru fire de ceapa verde, pregatind la indemina si o felie groasa de feta de oaie.
Intii am uns cu unt citeva forme termorezistente.
In fiecare am asezat un strat de mamaliga dupa care am adaugat ceapa verde.
Deasupra am presarat pastrama de pui tocata marunt apoi am pus un strat de feta de oaie maruntita in prealabil cu furculita.
Am pus capac un alt strat de mamaliga apoi am introdus formele la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.
Am servit dupa ce s-a racit intorcind formele pe farfurie si scotind continutul.
- Veti afla lucruri interesante despre mamaliga accesind pagina de Utile de pe acest blog.
- Mi-a folosit ca sursa de inspiratie un preparat mult mai elaborat de pe un blog pe care il apreciez mult: Paula Gafitescu - Enjoy dessert