Mămăligă ţărănească Cu Afumătură
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Săptămâna trecută niște amici mă întreabă : "... mâncare cu specific românesc tu nu știi să faci ??? ". Şi cum am stat eu așa și m-am tot gândit la mâncarea autohtonă , a început efectiv să-mi ploaie în gură . Aşa că astăzi vreau să vă arăt cum se face o mămăligă țărănească cu afumătură, o mâncarea grea pentru stomac dar tare buna.
Știu, știu , știu...Se vor trezi unii, alții să mă atenționeze că mămăliga nu e mâncare specific românească. Asa cum zice și dex-ul:"mămăliga este un produs italienesc - cunoscut în restul lumii după denumirea italiană, (polenta)".
Dar avem și noi ceva al nostru : Gâsca care este un preparat culinar din mămăligă, specific românesc, foarte des folosită în gospodăriile ciobănești ardelenești. Se prepară prin alternarea straturilor de mămăligă și brânză de oaie, care introduse la cuptor, pentru 10-20 de minute, devin rumene și foarte gustoase. Se poate mânca alături de lapte dulce proaspăt, este recomandată copiilor, mai ales pe vreme de iarnă.
Știu, știu , știu...Se vor trezi unii, alții să mă atenționeze că mămăliga nu e mâncare specific românească. Asa cum zice și dex-ul:"mămăliga este un produs italienesc - cunoscut în restul lumii după denumirea italiană, (polenta)".
Dar avem și noi ceva al nostru : Gâsca care este un preparat culinar din mămăligă, specific românesc, foarte des folosită în gospodăriile ciobănești ardelenești. Se prepară prin alternarea straturilor de mămăligă și brânză de oaie, care introduse la cuptor, pentru 10-20 de minute, devin rumene și foarte gustoase. Se poate mânca alături de lapte dulce proaspăt, este recomandată copiilor, mai ales pe vreme de iarnă.