Mamaliga Si Ciuperci La Cuptor
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu voi cum procedati cand faceti mamaliga, daca puteti face exact cat se mananca la o masa... mie mereu imi ramane.
In functie de ce pofte avem, ori o tai felii si o pregatesc la gratar, ori o fac si ca in reteta de astazi, adica la cuptor.
Reteta asta este o nebunie, pacat ca nu se poate transmite mirosul prin monitor...:)
Pentru 2 persoane aveti nevoie de:
4 felii mamaliga
2 ciuperci mari
50 gr unt
Patrunjel
1 catel de usturoi mai maricel
2 oua
Spanac
Parmezan
Sare, piper
Topiti untul si puneti-l intr-un castron.
Adaugati patrunjelul taiat marunt si usturoiul zdrobit.
Intr-o tava puneti feliile de mamaliga si ciupercile.
Sarati-le si piperati-le.
Cu o pensula de bucatarie, ungeti-le bine cu untul topit (amestecat cu usturoi si patrunjel).
Dati tava la cuptor pentru cca 15-20 min la 180 grade.
Intr-o cratita puneti apa si lasati-o pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Cand apa clocoteste, dati focul mic, puneti sare si putin otet.
Intr-un castron, spargeti un ou si puneti-l usor in apa.
La fel faceti si cu cel de-al doilea oua.
Se lasa in apa la foc mic cca 3 minute, nu mai mult, asta pentru a ramane galbenusul moale.
Dupa 3 minute se scot pe un servetel de bucatarie de hartie.
Dupa ce mamaliga si ciupercile s-au rumenit, si casa s-a umplut de miros :), se scot si se aseaza pe farfurie cate 2 bucati de mamaliga si o ciuperca....sau ma rog, cum aveti imaginatie.
Peste ele se aseaza frunze de spanac si un ou posat.
Presaram parmezan si putin patrunjel....si cam asta-i tot.
Legumele se pot inlocui dupa cum aveti pofte...in loc de ciuperci puteti pune dovlecel, in loc de spanac, rucola...etc.
Nu asa ca-i simplu?