MĂmĂligĂ MaramureȘeanĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Am mâncat așa ceva în Vișeul de Sus. Era trecută în meniu la mâncăruri tradiționale.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii mari (poza 1)
- 400 gr de piept de porc afumat, pregătit cu usturoi
- 250 gr de brânză
- 200 gr de cașcaval
- 200 gr de smântână
- mălai, sare
Plan de lucru:
- mai întâi pregătim mămăliga (poza 2)
- ungem o tavă de yena cu smântână (poza 3)
- răzuim brânza și cașcavalul, tăiem mărunt pieptul de porc (poza 4)
- întindem un strat de mămăligă în tavă (poza 5), iar apoi presărăm brânză (poza 6), cașcaval și carne (poza 7)
- întindem peste al doilea strat de mămligă (pozele 8 și 9), iar apoi mai presărăm niște cașcaval (poza 10)
- băgăm la cuptorul încins aproximativ 20 de minute (poza 11)
- poftă bună! (pozele 12 și 13)
Timp de preparare: 45 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)