Mamaliga Impanata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca ramane mamaliga de la masa de seara, o punem la frigider si putem gati cu ea a doua zi ceva foarte bun!
INGREDIENTE:
500-600 g mamaliga preparata si racita
250 g kaizer afumat/ costita
150 g telemea (sau branza de burduf) rasa
100 g cascaval rasa
100 g unt
1 ou
1 lingura rasa smantana
PREPARARE:
Pentru inceput calim kaizerul in putin ulei, il scoatem si il punem pe un servet de hartie, pentru a fi absorbit surplusul de ulei.
Taiem mamaliga rece in felii subtiri de 1 -1.5 cm. Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi punem un strat de mamaliga peste care asezam feliile de kaizer.
Acoperim cu inca un strat de mamaliga iar pe acesta il acoprim cu 200 g de branzeturi rase si amestecate in prealabil.
Punem ultimul strat de mamaliga si ungem totul cu un ou batut cu o lingura rasa de smantana si amestecat cu restul de branzeturi.
Dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pana se rumeneste putin (15-20 minute).
Servim mamaliga impanata cum o scoatem din cuptor.
Sa aveti pofta!