Mamaliga Cu Ciulama De Ciuperci Si Smantana
articol scris de mihaela miron blog deliciiledinbucatariamironilor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ciulama de ciuperci:
250 gr.ciuperci champignon
ulei
2 catei de usturoi,pisati
piper,
sare,
o lingura faina
2 linguri smantana
1 pahar lapte
Mod de preparare:
Se incinge uleiul,ciupercile taiate semilune,se adauga in ulei si se lasa la foc domol,pana scade zeama din ele,se presoara peste ele sare si piper.Apoi se adauga laptele,faina inmuiata cu cateva linguri de apa si putina zeama din craticioara cu ciuperci(asta pentru a nu se forma gogolosi),smantana si usturoiul,se amesteca mereu pentru a nu se prinde.Nu se lasa mult pe foc.
Ciulamaua se prepara foarte rapid,cam in 10-15 minute cu tot cu taiat ciupercile si zdrobit usturoiu:)
Mamaligutza...se incalzeste apa in care am pus sare.Cand clocoteste apa,adaugam malai ,amestecam putin si lasam sa fiarba,apoi cu melesteul se amesteca pana credem ca este fina,fara gogolosi si se desprinde usor de melesteu.
Ciulamaua si mamaligutza merg de minune cu un surplus de 1-2 linguri de smantana!
Pofta buna!:)