Mămăligă Cu Cârnaţ De Casă
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
6 bucăţi de cârnaţ de casă afumat, 3 linguri de untură, 300 gr mălai, sare.
6 bucăţi de cârnaţ de casă afumat, 3 linguri de untură, 300 gr mălai, sare.
Mod de preparare:
Se pun aproximativ 400-500 ml apă la fiert, împreună cu o jumătate de lingură de sare.
Când apa clocoteşte, se adaugă treptat mălaiul, în ploaie,
amestecând continuu. Se lasă la fiert la foc mic,
amestecând mereu, până se îngroaşă.
Într-o cratiţă sau tigaie se pune untura la topit, la foc mic,
se adaugă bucăţile de cârnaţ şi se lasă la prăjit,
până se rumenesc pe toate părţile.
Se pun în farfurie mămăliga, 2-3 bucăţi de cârnaţ şi 1-2 linguri de untură.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!