Mamaliga Cu Branza Si Rosii La Cuptor
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Despre reteta pe care v-o propun eu astazi, aici, pe blogul meu dragut si minunat, nu stiu ce as putea sa va spun. M-am tot gandit, m-am tot foit pe scaun pana sa ma apuc de scris, mi-am ros unghiile si mi-am dat cu ceva make-up. Stiu, irelevant tot ce va indrug. Dar, pe bune, ce anume as putea eu sa va spun despre ceea ce urmeaza sa va propun, adica Mamaliga cu branza si rosii la cuptor. Ce? Spuneti-mi voi. E drept ca nu aveti ce sa imi spuneti, pentru ca habar nu am nici de ce nu comentati pe aici. Dar, depasind aceasta faza melodramatica (la urma urmei decat sa lasati comentarii sterile “vaii, minunat! pe care oricum nu le public, sac!) incep sa va turui despre cat de faina si strasnic de faina e aceasta mancare. Delicioasa, buna si savuroasa. Si-a fost pregatita intr-o seara cand imi ramasese niste mamaliga calda pe care o facusem pentru sarmale de sa iti lingi degetele si sa mai ceri inca o porti, sarmale cu ceva salata de sfecla cu hrean ( atat de mult hrean sa iti “dea pe nas” vorba bunicului meu) Pffiiii, ce mancare! Pacat ca nu eram la tara ca aruncam cratita asta cu mamaliga si rosii sa se coaca asa incetisor in rola. Dar, hei, ne descurcam cu ce avem. Deci… ia uitati-va si minunati-va si zau ca va astept impresiile, fie bune, fie rele. Va pupacesc si un weekend minunat sa aveti.
Ingrediente pentru reteta de Mamaliga cu branza la cuptor
- o bucata buna de mamaliga (cata aveti, cata va ramane, habar nu am)
- o bucata de branza sarata (telemea, cas framanatat, de burduf)
- un ou
- un ciorchine de rosii cherry
- putin cimbru
cantitatile astea sunt asa de o persoana, in cazul in care doriti pentru mai multe socotiti si voi
Mod de preparare pentru reteta de Mamaliga cu branza si rosii la cuptor
Incalziti cuptorul. Folositi o cratita pe care o puteti baga la cuptor sau un vas yena, ceva termo. Nu conteaza dimensiune sau forma. Ungeti vasul cu putin unt si eventual tapetati cu putin gris sau pesmet. Nu cred ca e neaparat necesar, dar mie imi place sa fac chestia asta uns-tapetat pentru ca se formeaza o coaja usor crocanta de jur imprejur. Bun. Puneti o bucata de mamaliga, nivelati, batuciti ) Puneti branza sarata din belsug si acoperiti iar cu o bucata de mamaliga Spargeti un ou deasupra, mai asa intr-o parte. Pe langa asta aruncati un ciorchine de rosii cherry. Stropiti cu o lingurita de ulei de masline.
Aruncati un fir de cimbrisor verde si dati la cuptor pana ce se coace oul, iar rosiile cherry sunt frumos coapte.
Infruptati-va, beti un pahar de vin rosu si bucurati-va de viata. Si lasati criticile, ca fac riduri!
Pofta buna la mamaliga cu branza si rosii la cuptor!
Acest articol Mamaliga cu branza si rosii la cuptor apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.