contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mãmãlava

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Daca nu am stare azi, prietenii stiu de ce, desi am zis ca nu fac absolut nimic in bucatarie, sa ramana maine bec, mi-a venit chef de treaba asta. Etimologia cuvantului vine din faptul ca, dandu-ma destul de des pe netul culinar, dupa idei si chestii interesante (destul de rare, ce e drept), ma tot lovesc de lava cake (sunt cateva chestii care sunt mereu la moda, macaronshii, mufinshii, diverse). Cum nu imi plac dulciurile, am conceput aceasta minunata, magnifica si nemaivazuta reteta de …

Exact, mamaliga cu un model de branza si ceva afumatura. Eu va spun ce am folosit eu si voi, treaba voastra. Avantajul e ca se poate pregati in avans si incalzi (desigur, daca nu aveti numai musafiri care consuma escargot la micul dejun si icre de mihaltz la cina, acum treaba voatra.

Eu am cumparat un shonc (ma iertati ca scriu internetautic, azi am voie, apai si maine) bun, de la Tudor (nu al drupinei, nu al lui Eugen).

Si am primit cadou direct de la sursa (adica nu de la vaca sau turmaci ci de la Stella) Gruyere, doua categorii de maturare, buna rau.

In plus am facut mamaliga, cum m-am priceput si am ras si branza si am maruntit si soncul.

Mamaliga trebuie sa nu fie foarte moale, ca sa puteti apasa cu umplutura in ea. Si inutil sa spun ca puteti pune orice branza grasa, burduf, telemea, daca nu e foarte grasa plusati cu unt si/sau smantana, in loc de afumatura puneti ce aveti chef, ceapa, jumari de pisica blonda, treaba voastra.

Se lasa mãmãlava nitel sa se racoreasca si se rastoarna pe o farfurie, teoretic se poate servi.

Daca uitati cumva mãmãlava prea mult, ca va luati cu altele, o bagati la cuptor si se mãmãlaveste din nou.

O sa spuneti ca e un bulz banal. Nu e bulz ca daca pui alta branza decat cea unanim acceptata de bulzari e mãmãlava. Asa.

Ei, cum la mine in cartier soarele rasare doar daca il platesti, cand sa trag o poza cat de cat mai luminoasa, ca a rasarit in geam, ciuciu, ia de pozeaza.

Apropos, daca e cu adevarat grasa branza, ca nu facui clozapuri din alea pentru memet, nu mai puneti unt sau smantana, nu neaparat ca vi se astupa venele si o sa muriti bolnavi si nu sanatosi ca cei care consuma nutretz in loc de mancare, dar nu mai e nevoie.

Asa ca in incheiere (io fugaream soarele, asta mirosea la mamaligi), rororo.