Maioneza
Sursa Maioneza
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu ca nu v-am aratat inca multe retete culinare de baza, printre care si aceasta maioneza din oua, pe care o folosesc la mai toate salatele noastre (daa, mancam usor nesanatos :P), dar cum gandul imi zboara mereu la prajituri... :)))))))
Sincer, eu nu masor niciodata cantitatile pentru maioneza, dar m-am gandit ca un mic "ghid" in sensul asta n-ar strica, in special "gospodinelor" incepatoare ;)
E foarte gustoasa, si o puteti folosi la diverse preparate, din peste, din fructe de mare...sau cu legume fierte, cu carne alba sau rosie, fripta, la gratar...ori la oua umplute!!!
Se poate prepara chiar si fara mustar (in curand) sau fara oua ;)
Ingrediente reteta de baza:
- 1 galbenus mare, crud
- 1 lingurita mustar (dulce)
- ulei (cca. 200-250 ml.)
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare