Maioneza Light
Sursa Maioneza Light
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am mai vorbit aici despre maioneza light pe care o pregatim cand vrem o salata care are nevoie de un astfel de sos. Si cum se regaseste in mai multe retete, m-am gandit ca merita un loc separat in lista noastra de sosuri :)
Pentru o portie de maioneza avem nevoie de:
- 1 ou crud
- 3 linguri iaurt
- 80 - 100 ml ulei
- 3 linguri mustar
- zeama de la jumatate de lamaie
- sare
Pana acum nu am pregatit maioneza in acest fel decat folosind un ajutor extraordinar in bucatarie si anume piciorul vertical al mixerului:) Dar cu prima ocazie testam si maioneza facuta clasic, unde o parte de ulei va fi inlocuit de iaurt.
Asadar, varianta automatizata suna cam asa: punem in vasul mixerului ingredientele in urmatoarea ordine: oul crud, sare, iaurt, mustar, zeama de lamaie, ulei. Piciorul vertical il asezam pe fundul vasului si il pornim, tinandu-l nemiscat pana se incorporeaza aproape tot uleiul. Apoi miscam usor piciorul vertical de sus in jos de cateva ori, pana cand maioneza este gata. Mai adaugam zeama de lamaie sau mustar, dupa gust.
Astfel maioneza are aproximativ 320 de calorii la 100 de grame, in timp ce maioneza obisnuita are undeva peste 600 de calorii.