Maioneza De Post
Sursa Maioneza de post
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...inainte de toate trebuie sa va spun ca in cele cateva posturi pe care le-am tinut pana acum, aceasta maioneza a fost mereu prezenta in meniul nostru (si varianta asta, pe care vreau sa v-o prezint acum, si anume "cu cartofi"...dar si asta "cu telina" :P)
Se face usor si e chiar gustoasa, putand fi folosita si inafara zilelor de post :)
Eu acum am facut-o cu cartofi fierbinti dar de multe alte ori am facut-o cu cartofi reci (cum spune si reteta), deci merge de minune in ambele variante, asta voiam sa stiti ;)
...atata doar poate ar trebui sa spun...daca nu aveti un mixer vertical (de mana) nu garantez ca veti obtine aceeasi consistenta, dat fiind faptul ca, fierbinti fiind, cartofii au tendinta de a se incleia rapid...ceea ce nu e prea nice :P
Oricum ar fi, insist s-o incercati :))
- 1 cartof mare fiert (1 capatana de telina fiarta)
- 1 ceasca de ulei
- zeama de la o lamaie
- 2 lingurite mustar
- 2 linguri de apa foarte rece
Se curata cartoful/telina si se fierbe bine in apa cu sare. Dupa ce se raceste, se paseaza intr-un castron si se amesteca, cu lingura de lemn sau mixerul, cu mustarul, zeama de lamaie si (putin cate putin) uleiul. Pe parcurs se adauga si cate putina apa rece.
Eu am folosit-o aici, la salata de conopida, ce mi-a iesit uimitor de gustoasa :)
P.S. Cum va spuneam si mai sus, puteti prepara aceasta maioneza si cu telina sau chiar cu fasole boabe, bine fiarta...tot o ceasca :P
Reteta preluata din cartea "Mancaruri si dulciuri de post" -Garoafa Coman