Maioneza De Avocado – De Post/vegan
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu
Maioneza de avocado – de post/vegan e o maioneza usoara, sanatoasa si mie mi se pare mult mai buna la gust si, evident, mai light decat o maioneza obisnuita. De ceva vreme o folosesc la salate, la shaorma , si a fost un ingredient senzational pentru vestitul burger vegetarian din linte si ciuperci. Noua ne place foarte mult si este extrem de sanatoasa. Mult mai simplu si mai rapid de preparat decat maioneza clasica. In principiu se prepara la fel ca o maioneza obisnuita, doar ca inlocuiti oul cu avocado. Foarte fain, foarte sanatos. Merita sa incercati.
Ingrediente pentru reteta de Maioneza de avocado – de post/vegan
- 1 avocado
- 1 lingurita de mustar
- zeama de la 1 lamaie
- cateva linguri de apa rece
- sare
- cam 50 ml ulei
Mod de preparare pentru reteta de Maioneza de avocado – de post/vegan
Luati un avocado si taiati-l in doua pe lungime, rasuciti-l usor si se va desface in doua bucati perfecte. Scoateti samburele si razuiti cu o lingurita miezul. Puneti miezul intr-un bol si mixati-l cu ajutorul unui blender vertical. Dupa ce ati obtinut o pasta de avocado, luati o lingura de lemn si incepeti sa amestecati pasta aceasta cu restul ingredientelor, usor, intr-un singur sens, exact ca atunci cand preparati o maioneza clasica “la mana”. Astfel adaugati mustarul si un strop de sare si incepeti a adauga ulei. Pentru a obtine o consistenta spumoasa adaugati cateva linguri de apa rece (fix ca la maioneza clasica) si spre final zeama de lamaie, atat cat sa va placa la gust. Potriviti de sare.
E un preparat sanatos si, dupa cum v-am zis, e o alternativa buna a clasicei maioneze cu ou.
Pofta buna!
Retete de maioneza de avocado – de post/vegan mai gasiti la:
cevabun – Maioneza de post
Retete ca la mama – Maioneza de avocado
Rawveganjoy – Maioneza de avocado
Acest articol Maioneza de avocado – de post/vegan apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.