Magiun De Prune
Sursa Magiun de prune
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Magiun de
prune, ce poate fi mai bun? La iarnă sigur
nu o să ne pară
rău că avem
cămara plină cu
dulcețuri fel de fel.
Ingrediente:
prune
brumării cât
cuprinde sau cât vă ține buzunarul
Mod de
preparare:
Siguri
a-ți auzit de prunele brumării,
cică ele sunt cele mai bune pentru magiun,
cu coaja subțire și
cu miezul suculent.
Magiunul se prepară
toamna târziu când
prunele sunt foarte bine coapte.
Prunele se spală
bine, li se scot sâmburii și
se dau prin mașina de tocat, pentru a
obține un magiun cât
mai fin.
Magiunul trebuie amestecat tot timbul fierberii cu o lingură
de lemn cu o coadă mai lungă
deoarece mai ales la începutul fierberii, sare și
poate produce arsuri.
Magiunul este gata când
în timpul amestecării
în urma lingurii rămâne
o brazdă care nu dispare imediat sau când
nu se mai scurge de pe lingură, ci se
desprind bucăți.
Dacă
vă place magiunul mai dulce puteți
adăuga zahăr:
100 g la 1 kg de prune și zahăr
vanilat pentru un plus de savoare. Bineînțeles
că ar fi de preferat să
nu folosiți nici zahăr,
nici arome.
Magiunul se pune firbinte in borcane si pentru o
conservare cât mai bună
fierbem borcanele în bain-marie.
După sterilizare, le punem etichete pentru
o găsire cât
mai rapidă când
avem nevoie, apoi în cămară
cu ele.
Poftă
bună!