contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Maduva La Cuptor Cu Usturoi Copt Si Paine Prajita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

ei bine sunt multe vorbe de duh care spun cum ca cine se aseamana se aduna sau cum spune englezul great minds think alike  dar nici ca s-a potrivit ca azi cand eu vroiam sa va ademenesc cu niste maduvioara,  foodie family sa posteze fix acelasi lucru: just bones.


mi-a placut maduva de mic, cand o gaseam in ciorbele bunicii. imi povestea ca in trecut se folosea la ingrosatul zemurilor si tocanurilor dar azi nu mai stie lumea sa o manance. ei bine facuta la cuptor cu usturoi copt intins pe paine prajita e o minunatie. usturoiul copt in coaja se inmoaie si devine tartinabil, cu un gust usor afumat. peste el tragi niste maduva din osul fierbinte si asezonezi totul cu sare si piper proaspat macinat.  ce-i drept nu poti manca mai mult de doua felii (iar colesterolul se duce la cer) insa uaaau ce gust poate sa aiba. nu ma credeti pe cuvant incercati si voi. e simplu ca buna ziua. 

ar fi bine sa insotesti decadenta asta cu un vin alb, bine racit,  cu aciditate mare, poate un riesling sau cu un vin rosu, un cabernet  corpolent si taninos.



ingrediente:
pentru 2 persoane. timp de pregatire 40 de minute
- 4 oase de vita taiate de macelar la capete
- 2 capatani de usturoi
- 4 felii de paine prajita
- sare de mare, piper proaspat macinat
 maduva la cuptor cu usturoi copt si paine prajita
- incinge cuptorul la 250 de grade celsius
- taie capatanile de usturoi la un capat, cat sa vezi cateii. infasoara-le in staniol alimentar.
- da oasele la cuptor impreuna cu usturoiul timp de 40 de minute(oasele mele erau congelate). daca sunt necongelate, 25 de minute ar trebui sa fie suficient(cum usturoiul are nevoie de vreo 40 de minute ar trebuie sa-l dai mai dinainte la cuptor).