Madeleines - Madlene In Forma De Briose Bloggospodina

articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Madlene in forma de briose.
Cu aceasta reteta particip la concursul BLOGGOSPODINA organizat de Laura Laurentiu., sectiunea "reteta la alegere"
Dupa reteta Madeleines-Madelene de la Oana si ideea de la Anka1969
Ingrediente:
* 3 oua
* 130 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 3 linguri coaja de portocala (dulceata)
* 150 g margarina
* 150 g faina
* 1/2 pliculet praf de copt
* un varf de cutit de sare

Mod de preparare:
Am amestecat cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, margarina si coaja de portocala.


Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.


Am lasat aluatul timp de o ora la frigider.
Dupa o ora am aprins cuptorul sa se incalzeasca, iar intre timp am umplut cu cate doua linguri de aluat cele 12 lacasuri ale formei de briose.

Am tinut "madlenele" la cuptor la foc mediu 15-20 de minute. S-au cam bronzat, era suficient sa le las 12 maxim 15 min.

Modificarile aduse retetei din care m-am inspirat au fost partial de nevoie, partial din neatentie :P Am folosit margarina pentru ca n-am avut unt. Am amestecat ingredientele in alta ordine pentru ca m-am incurcat. Am adaugat coaja de portocala din dulceata de curiozitate si bine am facut.
Ma bucur ca rezultatul final n-a fost influentat negativ de nici o modificare.
Am obtinut 12 "madlene" parfumate, aromate, pufoase si gustoase.