Madeleine
Sursa Madeleine
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daaa, vestitele... Proust...căutând timpul pierdut...
Sunt foarte foarte gustoase.
Forma madeleine-lor mele nu sunt tocmai ca cele adevărate. Neavând formă specială, am folosit formele de tartelette.
Iar de rapiditatea cu care se fac ce să vă zic. La 21. 30 am descoperit rețeta. La 22.30 mâncam :).
Am folosit:
100 gr unt topit și răcit
100 gr zahăr
2 ouă
100 gr făină
coaja rasă de la o lămâie
un praf de sare
Am topit untul și l-am lăsat la răcit.
Am mixat ouăle cu zahărul preț de 5-6 minute. Am răzuit lămâia direct în castron. Am adăugat și făina și sarea.
Am omogenizat.
Am pus și untul și am mixat încă vreo 2 minute.
Am pus compoziția la frigider 15 minute.
Între timp am uns formele cu unt.
Am pus cuptorul la încins.
Am pus aluatul în forme, formele în tavă
și tava la cuptor la treapta 4 din 6 fix 15 minute.
Clar vom repeta experiența. Și poate găsesc și formele speciale.
Sursa: aici.
Sunt foarte foarte gustoase.
Forma madeleine-lor mele nu sunt tocmai ca cele adevărate. Neavând formă specială, am folosit formele de tartelette.
Iar de rapiditatea cu care se fac ce să vă zic. La 21. 30 am descoperit rețeta. La 22.30 mâncam :).
Am folosit:
100 gr unt topit și răcit
100 gr zahăr
2 ouă
100 gr făină
coaja rasă de la o lămâie
un praf de sare
Am topit untul și l-am lăsat la răcit.
Am mixat ouăle cu zahărul preț de 5-6 minute. Am răzuit lămâia direct în castron. Am adăugat și făina și sarea.
Am omogenizat.
Am pus și untul și am mixat încă vreo 2 minute.
Am pus compoziția la frigider 15 minute.
Între timp am uns formele cu unt.
Am pus cuptorul la încins.
Am pus aluatul în forme, formele în tavă
și tava la cuptor la treapta 4 din 6 fix 15 minute.
Clar vom repeta experiența. Și poate găsesc și formele speciale.
Sursa: aici.