Madeleine
Sursa Madeleine

articol scris de reka77 blog prajiturireka.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cred ca este cea mai buna prajitura de savurat langa o cafea sau un ceai. Reteta o am din cartea bucataresei Stahl Judit, cine s-a indragostit de aceasta briosa citind cartile lui Proust.

Exista tava speciala madeleine, in forma de scoici, dar neavand asa ceva eu am folosit 2 tavi a cate 6 forme de inimioare si inele.(Daca stiti de unde se poate procura tava madeleine va rog sa-mi scrieti. Multumesc :-)))).)

Am topit 100g de unt si l-am racit. Am omogenizat bine cu mixerul 100g de zahar si 2 oua, am adaugat 100g de faina, putina sare si coaja rasa a unei lamaie, si la sfarsit untul topit. Am pus totul in frigider pentru 10 minute.
Intre timp am uns tavile cu unt.
Am impartit aluatul in forme si le-am copt 15 minute la foc mediu.

Dupa ce le-am gustat am inteles-o pe Stahl Judit, sunt nemaipomenit de usoare, pufoase si frumoase :-)))).