Macrou Marinat
Sursa MACROU MARINAT
articol scris de nelusuru blog cumimiinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De foarte mult timp caut o reteta de macrou marinat,fara conservanti si alte cele si a carei produs final sa aiba gustul si textura celui din comert.
Am primit aceasta reteta de la vecina mea,am probat-o si am fost multumita de rezultat.
Avem nevoie de:
-macrou
-otet
-ulei
-sare
-facultativ-ceapa,morcov,masline,boabe de mustar,piper,etc.
Pestele se curata,se spala si se taie in bucatele de 1-2cm.
Se aseaza intr-un vas incapator un rand de peste,se pune sare din abundenta peste,iar peste,sare,pana se termina pestele.
Se acopera vasul si se da la frigider 24 de ore.
Dupa cele 24 de ore,se spala pestele de sare si se pune la scurs.
Dupa ce s-a scurs bine de apa,se aseaza iar in vas,turnandu-se peste peste otet,cat sa-l cuprinda.
Acum se poate pune alaturi de peste si ceapa taiata pestisori,felii de morcov,condimente.
Se acopera vasul si se da iar la frigider pentru 24 ore.
Dupa aceste 24 de ore,se scurge otetul si se toarna ulei,cat sa cuprinda pestele si se da la rece pentru inca 24 ore.
Dupa aceste ultime ore,pestele este gata de servire.
Asa pregatit se consuma si se pastreaza o saptamana.
Eu nu am incercat,pentru ca de fiecare data cand am facut s-a consumat repede,dar vecina mi-a spus ca pus in borcane si sterilizand borcanele 15 min la BM,tine cateva luni.